24 jaanuar 2010

Esimesed kogemused käes

Saamaks aimu, millist käsitööd inimesed otsivad, mis hinnaga ostavad ning millised tooted vajaksid tootearendust, müüsime oma tooteid jõulumüükide raames Helsingis Mardilaadal, restoranis Ryumka, Sotsiaalministeeriumis ning Baltika jõulumüügil.

Eks selles oli veidi hullumeelsust küll, et oma kõige esimese müügi otsustasime teha Eestist väljaspool, olukorras kus nn seagripp ka meie ridu hõrendas ning müüjaamet pole kellegil meist läbiproovituna tagataskus. Nüüd saad aru küll, miks müüjad on veenilaienditega hädas ning suu on õhtuks väsinud. Ja kui pead oma asjadega ära mahtuma 2x2 meetrile, jäi seismiseks vaid napp jalalabade jagu ruumi. Aga lõbus ja huvitav oli. Eestis tehakse väga palju ilusat käsitööd!

Millised ostjad siis soomlased on?
Kindlasti tagasihoidlikud, aga samas neile meeldib kui sa oma asja kiidad ja räägid, kuidas seda kõikvõimalikel viisidel võimalik kasutada on (näiteks detailideni maalitud siidisalli ei pea sugugi vaid kaelas kandma, vaid saab ka raamituna maalina seina peale riputada!). Aitäh Katri kaasa tulemast ja soomekeelset müügitööd tegemast!:)

Sotsiaalministeeriumis esindasime valdavalt käsitöökeskusi väljaspoolt Tallinna, sest lähemad keskused tulid oma tooteid ise tutvustama. Sotsiaalministeeriumlased on sõbralikud ja maailmale avatud inimesed, teadlikud sellest, kes on erivajadusega inimene ning oskavad nende tehtud käsitööd hinnata. Ehk et väga positiivne kogemus. Tänud Maarjale organiseerimast ja kaasa mõtlemast!

Restoran Ryumka on igati edumeelne söögikoht, kes soovib tasapisi enda sisustuse erivajadustega inimeste käsitööna tellida. Esimesed laastukorvid on juba tellitud.
Ja tulevikus ongi nii, et kui sinna sööma minna, saad soovi korral taldriku millelt sööd, kohe kaasa osta. Ja seda ilma vanalinnale omase mitmekordse juurdehindluseta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar